L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 23 de noviembre de 2015


BOMBES (PILOTES AMB SORPRESA). (Recepta de Meritxell Iváñez Seguí)

INGREDIENTES (Per unes 30)
- 4 o 5 creïlles grans
- 1 ou
- Sal, pebre negre, orenga i oli d'oliva
- 400 g de carn picada mixta
- 1 ceba
- 100 g de pernil picat
- Formatge rallat
- 3 cullerades de salsa de tomaca
- 3 ous
- Pa rallat
- oli de girasol.


ELABORACIÓ
Pelar i trocejar les creïlles, posar-les a bullir amb aigua i sal. Mentre sofregir la ceba ralladeta, la carn picada, el pernil, sal,  pebre, orenga i la salsa de tomaca. Quan estiga pràcticament fet el sofregit, afegir el formatge rallat, unes voltetes i deixar refredar.
Quan estiguen cuites les creïlles, escorre-les i xafar-les amb una forquilla, quan estiga la pasta de creïlla gelada, pastar amb un ou i un raig d'oli. Anar fent boles i posar un poc del sofregit, donar forma, procurant que el sofregit quede tapat per creïlla. Quan estiguen totes les bombes fetes, arrebossar-les amb ou batut i pa rallat. Fregir amb prou oli de girasol, deixar-les sobre paper absorbent de cuina.
Es poden acompanyar amb un bon all i oli, o salsa brava. Si es mengen calentetes estan millor.
Ah!! i es poden congelar abans de fregir.



BOMBAS (PELOTAS CON SORPRESA). (Receta de Meritxell Iváñez Seguí)

INGREDIENTES (Para unas 30)
- 4 o 5 patatas grandes
- 1 huevo
- Sal, pimienta negra, orégano y aceite de oliva
- 400 g de carne picada mixta
- 1 cebolla
- 100 g de jamón picado
- Queso rallado
- 3 cucharadas de salsa de tomate
- 3 huevos
- Pan rallado
- aceite de girasol.


ELABORACIÓN
Pelar y trocear las patatas, ponerlas a hervir con agua y sal. Mientras sofreír la cebolla rallada, la carne picada, el jamón, sal, pimienta, orégano y la salsa de tomate. Cuando esté prácticamente hecho el sofrito, añadir el queso rallado, unas vueltecitas y dejar enfriar. Cuando estén cocidas las patatas, escúrrirlas y chafarlas con un tenedor, cuando esté la pasta de patata helada, amasar con un huevo y un chorro de aceite. Ir haciendo bolas y poner un poco del sofrito, dar forma, procurando que el sofrito quedo tapado por patata. Cuando estén todas las bombas hechas, rebozarlas con huevo batido y pan rallado. Freír con suficiente aceite de girasol, dejarlas sobre papel absorbente de cocina.
Se pueden acompañar con un buen ajo y aceite, o salsa brava. Si se comen calientes están mejor.
Ah!! y se pueden congelar antes de freír.


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