L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 2 de noviembre de 2015



POTAJE MURCIANO CON PANECILLOS (Receta de Ana Belén Castillo)

INGREDIENTES

-2 dientes de ajo.
-50 gramos de pimiento verde o rojo. ( yo le he puesto rojo ).
-50 grados de cebolla.
-50 gramos de puerro cortado a rodajas.
-40 gramos de tomate triturado.
-40 gramos de aceite de oliva.
-1 cucharadita de las de postre de pimentón de la Vera. ( puedes ponerle normal ).
1 pellizco de pimienta negra recién molida.
-1 hoja de laurel.
-650 gramos de agua.
-300 gramos de espinacas frescas cortadas en trozos.
-200 gramos de calabaza cortada en trozos pequeños.
-200 gramos de bacalao desalado y cortado en trozos.
-2 botes de garbanzos de los grandes.
-Sal ( dependiendo del punto de sal del bacalao ).
-3 huevos.



PREPARACIÓN
Lava y deja escurrir los garbanzos en el recipiente varoma.
Pon en el vaso los ajos, la cebolla, el puerro, el pimiento y el tomate. Corta a 5 seg/ vel. 4. Baja con la espátula los restos hacia el fondo del vaso.
Añade el aceite y sofríe 12 minu/ temperatura varoma/ vel. 1.
Incorpora el pimentón, la pimienta, el laurel, el agua, las espinacas y la calabaza. Programa 5 minu/ varoma/ giro a la izquierda/ vel. cuchara.
Echa por el bocal el bacalao y 100 gramos de garbanzos. Pon el recipiente varoma en su posición con los garbanzos que has reservado.
Programa 15 minu/ varoma/ giro a la izquierda/ vel. cuchara.
retira el recipiente varoma con mucho cuidado de no quemarte. Prueba la comida si está a tu gusto de sal, si no es así, rectifica y mezcla con la espátula.
Coloca el contenido del vaso en una fuente , sopera, cacerola, añade los garbanzos del recipiente varoma y mezcla con cuidado.
Deja reposar unos minutos antes de servir y acompaña con los huevos cocidos.



POTAJE MURCIÀ AMB PANETS (Recepta d'Ana Belén Castillo)

INGREDIENTS

-2 dents d'all.
-50 grams de pebrot verd o roig. ( jo li he posat roig ).
-50 graus de ceba.
-50 grams de porro tallat a rodanxes.
-40 grams de tomaca triturat. 
-40 grams d'oli d'oliva.
-1 culleradeta de les per a postres de pimentó de la Vera. (pots posar-li normal)
1 pessic de pebre negre recentment mòlta.
-1 fulla de llorer.
-650 grams d'aigua.
-300 grams d'espinacs frescos tallats en trossos.
-200 grams de carabassa tallada en trossos xicotets.
-200 grams de bacallà desalat i tallat en trossos.
-2 pots de cigrons dels grans.
-Sal ( depenent del punt de sal del bacallà ).
-3 ous.

PREPARACIÓ
Llava i deixa escórrer els cigrons en el recipient varoma.
Posa en el got els alls, la ceba, el porro, el pebrot i la tomaca. Talla a 5 seg/ vel. 4. Baixa amb l'espàtula les restes cap al fons del got.
Afig l'oli i sofregeix 12 minu/ temperatura varoma/ vel. 1.
Incorpora el pimentó, el pebre, el llorer, l'aigua, els espinacs i la carabassa. Programa 5 minu/ varoma/ gir a l'esquerra/ vel. cullera.
Tira pel bocal el bacallà i 100 grams de cigrons. Posa el recipient varoma en la seua posició amb els cigrons que has reservat.
Programa 15 minu/ varoma/ gir a l'esquerra/ vel. cullera.
retira el recipient varoma amb molta cura de no cremar-te. Prova el menjar si està al teu gust de sal, si no és així, rectifica i mescla amb l'espàtula.
Col·loca el contingut del got en una font , sopera, casserola, afig els cigrons del recipient varoma i mescla amb cura.
Deixa reposar uns minuts abans de servir i acompanya amb els ous cuits.

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