COCA CALDOSA DE PUÇOL (Receta de Mercè Vilaplana Moltó)
Receta de mi cuñada Vicen Bayarri Comes que ya era de su madre.
INGREDIENTES
-6 huevos
-500 gr azúcar
-500 gr leche
-125 gr aceite
-750 gr harina
-4 papeles de gasificante de cada color (o sea 8)
-Ralladura de 1 limón (sólo lo amarillo)
-Azúcar y canela por encima
-500 gr azúcar
-500 gr leche
-125 gr aceite
-750 gr harina
-4 papeles de gasificante de cada color (o sea 8)
-Ralladura de 1 limón (sólo lo amarillo)
-Azúcar y canela por encima
ELABORACIÓN
Forrar un molde rectangular con papel de horno. Esta medida es para un molde del tamaño del horno.
Precalentar el horno a 200 grados. En un bol grande batir los huevos con el azúcar hasta que blanqueen, luego añadir el aceite y la leche y volver a batir bien. Añadir la ralladura de limón y revolver.
En otro bol, tamizar la harina y los papelitos de gaseosa juntos (es importante) y luego añadir lo tamizado al otro bol y batir enérgicamente para que no queden grumos. Si hace falta pasarle la batidora eléctrica.
Volcar enseguida la masa en el molde y espolvorear azúcar y canela molida por encima. Hornear 10 min a 200 grados y luego bajar a 180. Horno arriba y abajo (sin aire). No abrir hasta los 30 min. Si está dorada, pinchar con un palillo y si sale limpio, ya está. Si no, dejar 10 min más a 170 grados. Esto claro, según horno, vigilad.
A la misma masa se le puede añadir, trocitos de manzana, frutos secos, gotitas de chocolate... Y también otra opción es poner mitad almendra molida, mitad harina. Mitad coco rallado, mitad harina. Mitad cacao en polvo, mitad harina.
Y la misma receta sirve para magdalenas.
COCA CALDOSA DE PUÇOL (Recepta de Mercè Vilaplana Moltó)
Recepta de la meua cunyada Vicen Bayarri Comes que ja era de sa mare.
INGREDIENTS
-6 ous
-500 gr sucre
-500 gr llet
-125 gr oli
-750 gr farina
-4 papers de gasificante de cada color (o siga 8)
-Ralladura d'1 llima (només el groc)
-Sucre i canyella per damunt
Recepta de la meua cunyada Vicen Bayarri Comes que ja era de sa mare.
INGREDIENTS
-6 ous
-500 gr sucre
-500 gr llet
-125 gr oli
-750 gr farina
-4 papers de gasificante de cada color (o siga 8)
-Ralladura d'1 llima (només el groc)
-Sucre i canyella per damunt
ELABORACIÓ
Folrar un motle rectangular amb paper de forn. Aquesta mesura és per a un motle de la grandària del forn.
Precalfar el forn a 200 graus. En un bol gran batre els ous amb el sucre fins que blanquegen, després afegir l'oli i la llet i tornar a batre bé. Afegir la ralladura de llimó i regirar.
En un altre bol, tamisar la farina i els paperets de gasosa junts (és important) i després afegir el tamisat a l'altre bol i batre enèrgicament perquè no queden grumolls. Si fa mancada passar-li la batedora elèctrica.
Bolcar de seguida la massa en el motle i escampar sucre i canyella mòlta per damunt. Enfornar 10 min a 200 graus i després baixar a 180. Forn a dalt i a baix (sense aire). No obrir fins als 30 min. Si està daurada, punxar amb un escuradents i si ix net, ja està. Si no, deixar 10 min més a 170 graus. Açò clar, segons forn, vigileu.
A la mateixa massa se li pot afegir, trossets de poma, fruita seca, gotetes de xocolata... I també una altra opció és posar meitat ametla mòlta, meitat farina. Meitat coco rallat, meitat farina. Meitat cacau en pols, meitat farina.
I la mateixa recepta serveix per a magdalenes.
Folrar un motle rectangular amb paper de forn. Aquesta mesura és per a un motle de la grandària del forn.
Precalfar el forn a 200 graus. En un bol gran batre els ous amb el sucre fins que blanquegen, després afegir l'oli i la llet i tornar a batre bé. Afegir la ralladura de llimó i regirar.
En un altre bol, tamisar la farina i els paperets de gasosa junts (és important) i després afegir el tamisat a l'altre bol i batre enèrgicament perquè no queden grumolls. Si fa mancada passar-li la batedora elèctrica.
Bolcar de seguida la massa en el motle i escampar sucre i canyella mòlta per damunt. Enfornar 10 min a 200 graus i després baixar a 180. Forn a dalt i a baix (sense aire). No obrir fins als 30 min. Si està daurada, punxar amb un escuradents i si ix net, ja està. Si no, deixar 10 min més a 170 graus. Açò clar, segons forn, vigileu.
A la mateixa massa se li pot afegir, trossets de poma, fruita seca, gotetes de xocolata... I també una altra opció és posar meitat ametla mòlta, meitat farina. Meitat coco rallat, meitat farina. Meitat cacau en pols, meitat farina.
I la mateixa recepta serveix per a magdalenes.
No hay comentarios:
Publicar un comentario