L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

martes, 24 de noviembre de 2015


FLAM DE GALETA I CARAMEL (Recepta de Cruz Bayarri)


INGREDIENTS

- 1 l de llet sencera o semidescremada
- 2 sobres de preparat per a flam (dels quals valen per a mig litre cadascun)
- Mig rulo de galetes María
Per al toffe:
- 100 g de sucre
- 40 g de mantega
- 200 g de nata per a prostres


ELABORACIÓ
- Per a fer el toffe: en un cassó posem el sucre i la mantega. No moure fins que comence a torrar-se i la mantega estiga fosa. Removem amb una cullera de fusta fins que estiga un caramel ros. Retirem del foc i afegim la nata. Tornem al foc i anem removent fins que espessisca bastant. Deixem refredar.
- Triturem 1/2 de llet juntament amb el sobre de flam i 4 o 5 cullerades de toffe (o al gust). Portem la mescla al foc fins que comence a bollir. Ho aboquem sobre un motle.
- Quan haja quallat una mica podem afegir per damunt una tira del caramel.
- Per a la segona capa triturem 1/2 litre de llet juntament amb un sobre de flam i les galetes. Portem la mescla al foc fins que comence a bullir. Ho aboquem sobre l'altra capa.
- Deixem refredar en la nevera un mínim de 4 hores o millor d'un dia per a un altre. Quan estiga, desemmotllem i a menjar.




FLAN DE GALLETA Y CARAMELO (Receta de  Cruz Bayarri)

INGREDIENTES

- 1 l de leche entera o semidesnatada
- 2 sobres de preparado para flan (de los que valen para medio litro cada uno)
- Medio rulo de galletas María
Para el toffe:
- 100 g de azúcar
- 40 g de mantequilla
- 200 g de nata para postres

ELABORACIÓN
- Para hacer el toffe: en un cazo ponemos el azúcar y la mantequilla. No mover hasta que empiece a tostarse y la mantequilla esté derretida. Removemos con una cuchara de madera hasta que esté un caramelo rubio. Retiramos del fuego y añadimos la nata. Volvemos al fuego y vamos removiendo hasta que espese bastante. Dejamos enfriar.
- Trituramos 1/2 de leche junto con el sobre de flan y 4 ó 5 cucharadas de toffe (o al gusto). Llevamos la mezcla al fuego hasta que empiece a hevir. Lo vertemos sobre un molde.
- Cuando haya cuajado un poco podemos añadir por encima una tira del caramelo.
- Para la segunda capa trituramos 1/2 litro de leche junto con un sobre de flan y las galletas. Llevamos la mezcla al fuego hasta que empiece a hervir. Lo vertemos sobre la otra capa.
- Dejamos enfriar en la nevera un mínimo de 4 horas o mejor de un día para otro. Cuando esté, desmoldamos y a comer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario