EMPANADA DE ESPINACAS Y QUESO (Receta de Mari Carmen Navarro)
INGREDIENTES
Para la masa:
-1 huevo
-50 ml de agua
-50 m. de vino blanco
-50 ml. aceite
-50 gr de mantequilla
-25 gr de levadura fresca
-400 gr de harina
- 1 pellizco de sal
-50 ml de agua
-50 m. de vino blanco
-50 ml. aceite
-50 gr de mantequilla
-25 gr de levadura fresca
-400 gr de harina
- 1 pellizco de sal
Para el relleno
-250 gr espinacas congeladas
-2 ajos
-1 cebolla
-300 gr quesos variados, azul,mozzarela o el que más os guste.
-100gr de jamón
-100 gr de jamón cocido
-Orejones o pasas
-3 ó 4 huevos
-250 gr espinacas congeladas
-2 ajos
-1 cebolla
-300 gr quesos variados, azul,mozzarela o el que más os guste.
-100gr de jamón
-100 gr de jamón cocido
-Orejones o pasas
-3 ó 4 huevos
PREPARACIÓN
Para la masa: calentar los líquidos un poco, poner la levaduray mezclar todo hasta que se deshaga, después poner la harina, el huevo, la sal y amasar bien. Taparla un ratito con un trapo. Cortarla por la mitad y extender en 2 láminas finas.
Para el relleno: Sofreir los ajos laminados, poner las espinacas escurridas de agua, los orejones a trocitos pequeños y la cebolla cortada pequeñita.
Poner este sofrito sobre la lámina de masa, poner los quesos por encima, el jamón, el york y los huevos. Tapar con la otra lámina de masa con cuidado de no romper los huevos. Cortar la masa que sobre y cerrar bien los bordes.
Pintar con huevo batido, hacer un agujero en el medio para que no se hinche y hornear 30 minutos, primero unos 20m a 200 grados y los últimos 10 a 180 grados.
Para la masa: calentar los líquidos un poco, poner la levaduray mezclar todo hasta que se deshaga, después poner la harina, el huevo, la sal y amasar bien. Taparla un ratito con un trapo. Cortarla por la mitad y extender en 2 láminas finas.
Para el relleno: Sofreir los ajos laminados, poner las espinacas escurridas de agua, los orejones a trocitos pequeños y la cebolla cortada pequeñita.
Poner este sofrito sobre la lámina de masa, poner los quesos por encima, el jamón, el york y los huevos. Tapar con la otra lámina de masa con cuidado de no romper los huevos. Cortar la masa que sobre y cerrar bien los bordes.
Pintar con huevo batido, hacer un agujero en el medio para que no se hinche y hornear 30 minutos, primero unos 20m a 200 grados y los últimos 10 a 180 grados.
EMPANADA D'ESPINACS I FORMATGE (Recepta de Mari Carmen Navarro)
INGREDIENTS
Per a la massa:
-1 ou
-50 ml d'aigua
-50 m. de vi blanc
-50 ml. oli
-50 gr de mantega
-25 gr de llevat fresc
-400 gr de farina
- 1 pessic de sal
Per al farcit
-250 gr espinacs congelats
-2 alls
-1 ceba
-300 gr formatges variats, blau,mozzarela o el que més us agrade.
-100gr de pernil
-100 gr de pernil cuit
-Orellanes o panses
-3 o 4 ous
PREPARACIÓ
Per a la massa: calfar els líquids una mica, posar el rent i barrejar tot fins que es desfaça, després posar la farina, l'ou, la sal i pastar bé. Tapar-la una estoneta amb un drap. Tallar-la per la meitat i estendre en 2 làmines fines.
Per al farcit: Sofregir els alls laminats, posar els espinacs escorreguts d'aigua, les orellanes a trossets xicotets i la ceba tallada xicoteta.
Posar aquest sofregit sobre la làmina de massa, posar els formatges per damunt, el pernil, el pernil i els ous. Tapar amb l'altra làmina de massa amb cura de no trencar els ous. Tallar la massa que sobre i tancar bé les vores.
Pintar amb ou batut, fer un forat en el mitjà perquè no s'unfle i al forn 30 minuts, primer uns 20 minuts a 200 graus i els últims 10 a 180 graus.
INGREDIENTS
Per a la massa:
-1 ou
-50 ml d'aigua
-50 m. de vi blanc
-50 ml. oli
-50 gr de mantega
-25 gr de llevat fresc
-400 gr de farina
- 1 pessic de sal
Per al farcit
-250 gr espinacs congelats
-2 alls
-1 ceba
-300 gr formatges variats, blau,mozzarela o el que més us agrade.
-100gr de pernil
-100 gr de pernil cuit
-Orellanes o panses
-3 o 4 ous
PREPARACIÓ
Per a la massa: calfar els líquids una mica, posar el rent i barrejar tot fins que es desfaça, després posar la farina, l'ou, la sal i pastar bé. Tapar-la una estoneta amb un drap. Tallar-la per la meitat i estendre en 2 làmines fines.
Per al farcit: Sofregir els alls laminats, posar els espinacs escorreguts d'aigua, les orellanes a trossets xicotets i la ceba tallada xicoteta.
Posar aquest sofregit sobre la làmina de massa, posar els formatges per damunt, el pernil, el pernil i els ous. Tapar amb l'altra làmina de massa amb cura de no trencar els ous. Tallar la massa que sobre i tancar bé les vores.
Pintar amb ou batut, fer un forat en el mitjà perquè no s'unfle i al forn 30 minuts, primer uns 20 minuts a 200 graus i els últims 10 a 180 graus.
No hay comentarios:
Publicar un comentario