L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 30 de noviembre de 2015



HOJALDRINAS DE ACEITE Y NARANJA (Receta de Encarna Castillo)

INGREDIENTES
-190 gr. de aceite de oliva frío
-ralladura de una naranja
-media cucharadita de sal
-1 cucharada sopera de azúcar
-60 gr. de vino blanco
-60 gr. de zumo naranja
-unas gotitas de aroma de naranja o agua de azahar (Opcional)
-500 gr. harina
-azúcar glas para espolvorear


PREPARACIÓN
1- Meter el aceite en la nevera una media hora. Mezclar todos los ingredientes menos el azúcar glass
2- Precalentar el horno a 175º
3- Espolvorear la mesa con un poco de harina, amasar un poco y estirar en forma de rectángulo, hacer 3 dobleces, volver a amasar en rectángulo, así hasta 3 ó 4 veces. Cortar con cortapastas o cuchillo bien afilado, con un grosor de unos 2 cm. y colocar en una bandeja forrada con papel de hornear, separados entre sí.
4- Hornear (160º) unos 60 minutos, depende del grosor. Para ver si están hechos por dentro, sacar uno y mirar si está algo crudo el interior.
Cuando aún estén templados, pasar por azúcar glas. Y ya fríos espolvorear otro poco por encima, para dar el toque final.



HOJALDRINAS D'OLI I TARONJA (Recepta d'Encarna Castillo)

INGREDIENTS
-190 gr. d'oli d'oliva fred
-ralladura d'una taronja
-mitjana culleradeta de sal
-1 cullerada sopera de sucre
-60 gr. de vi blanc
-60 gr. de suc taronja
-unes gotetes d'aroma de taronja o aigua de flor del taronger (Opcional)
-500 gr. farina
-sucre glas per a decorar


PREPARACIÓ
1- Ficar l'oli en la nevera una mitja hora. Barrejar tots els ingredients menys el sucre glass
2- Precalfar el forn a 175º
3- Escampar la taula amb una mica de farina, pastar una mica i estirar en forma de rectangle, fer 3 plecs, tornar a pastar en rectangle, així fins a 3 o 4 vegades. Tallar amb tallapastes o ganivet ben afilat, amb un grossor d'uns 2 cm. i col·locar en una safata folrada amb paper de forn, separats entre si.
4- Enfornar (160º) uns 60 minuts, depèn del grossor. Per a veure si estan fets per dins, traure un i mirar si està alguna cosa cru l'interior.
Quan encara estiguen temperats, passar per sucre glass. I ja freds decorar amb un altre poc per damunt, per a donar el toc final.

No hay comentarios:

Publicar un comentario