PASTÍS MOUSSE DE MANDARINA (Recepta de Cruz Bayarri)
Aquesta és una recepta que vaig veure per internet i jo he adaptat una mica al meu gust. La textura és de mousse, bastant lleugera, gens embafadora. D'aspecte no m'ha quedat molt bonica però està boníssima.
INGREDIENTS
Per a la base:
- 200 g de galeta mòlta. Podeu utilitzar la que més us agrade, jo vaig utilitzar galeta María
- 40 g de nous picades
- 15 g de xocolata en pols
- 80 g de mantega en punt pomada
Per a la mousse:
- el suc de 6 mandarines grans
- ralladura de mandarina a gust
- 200 g de nata per a muntar (ha d'estar ben freda)
- 1 iougurt grec natural. Podeu usar qualsevol altre
- 6 fulles de gelatina
- 100 g de sucre
- una clara d'ou a temperatura ambient
Per a decorar
- Gallons de mandarina, fideus de xocolata, etc
ELABORACIÓ
- Barregem la galeta mòlta juntament amb el cacau i les nous picades. Afegim la mantega en pomada. Integrem ben tot. Sabrem que està fet quan tota la galeta quede humida i amb aspecte de molles.
- Folrem la base i una mica per les parets del motle. La portem al forn que tindrem precalfat a 200 graus durant 7-8 minuts. Reservem.
- Posem en remull en aigua freda les fulles de gelatina.
- Del suc de mandarina, apartem una mica i ho calfem sense que arribe a bullir. Anem afegint una a una les fulles de gelatina i les dissolem bé. Afegim el suc restant.
- Muntem la nata amb la meitat del sucre. Per a que monte bé, la nata i el recipient han d'estar ben gelats.
- Muntem la clara d'ou amb amb un pessic de sal. Quan estiga quasi muntada afegim el sucre restant i acabem de muntar.
- En un bol gran barregem el suc i el iogurt fins que quede ben integrat. Després, a poc a poc anem afegint la nata i movem suaument fins que quede ben inegrat. Després afegim la merenga i barregem bé però amb moviments suaus. Finalment agreguem la ralladura de mandarina. Jo també vaig posar una mica de colorant ja que la mescla em va quedar molt clareta.
- Aboquem la mescla en el motle i ho deixem refredar un mínim de 4 hores, encara que és millor fer-ho d'un dia per a un altre.
- Una vegada quallada decorar al gust.
Aquesta és una recepta que vaig veure per internet i jo he adaptat una mica al meu gust. La textura és de mousse, bastant lleugera, gens embafadora. D'aspecte no m'ha quedat molt bonica però està boníssima.
INGREDIENTS
Per a la base:
- 200 g de galeta mòlta. Podeu utilitzar la que més us agrade, jo vaig utilitzar galeta María
- 40 g de nous picades
- 15 g de xocolata en pols
- 80 g de mantega en punt pomada
Per a la mousse:
- el suc de 6 mandarines grans
- ralladura de mandarina a gust
- 200 g de nata per a muntar (ha d'estar ben freda)
- 1 iougurt grec natural. Podeu usar qualsevol altre
- 6 fulles de gelatina
- 100 g de sucre
- una clara d'ou a temperatura ambient
Per a decorar
- Gallons de mandarina, fideus de xocolata, etc
ELABORACIÓ
- Barregem la galeta mòlta juntament amb el cacau i les nous picades. Afegim la mantega en pomada. Integrem ben tot. Sabrem que està fet quan tota la galeta quede humida i amb aspecte de molles.
- Folrem la base i una mica per les parets del motle. La portem al forn que tindrem precalfat a 200 graus durant 7-8 minuts. Reservem.
- Posem en remull en aigua freda les fulles de gelatina.
- Del suc de mandarina, apartem una mica i ho calfem sense que arribe a bullir. Anem afegint una a una les fulles de gelatina i les dissolem bé. Afegim el suc restant.
- Muntem la nata amb la meitat del sucre. Per a que monte bé, la nata i el recipient han d'estar ben gelats.
- Muntem la clara d'ou amb amb un pessic de sal. Quan estiga quasi muntada afegim el sucre restant i acabem de muntar.
- En un bol gran barregem el suc i el iogurt fins que quede ben integrat. Després, a poc a poc anem afegint la nata i movem suaument fins que quede ben inegrat. Després afegim la merenga i barregem bé però amb moviments suaus. Finalment agreguem la ralladura de mandarina. Jo també vaig posar una mica de colorant ja que la mescla em va quedar molt clareta.
- Aboquem la mescla en el motle i ho deixem refredar un mínim de 4 hores, encara que és millor fer-ho d'un dia per a un altre.
- Una vegada quallada decorar al gust.
TARTA MOUSE DE MANDARINA (Receta de Cruz Bayarri)
Esta es una receta que vi por internet y yo he adaptado un poco a mi gusto. La textura es de mouse, bastante ligera, nada empalagosa. De aspecto no me ha quedado muy bonita pero está riquísima.
INGREDIENTES
Para la base:
- 200 g de galleta molida. Podéis usar la que más os guste, yo utilicé galleta María
- 40 g de nueces picadas
- 15 g de cacao
- 80 g de mantequilla en punto pomada
Para la mouse:
- el zumo de 6 mandarinas grandes
- ralladura de mandarina a gusto
- 200 g de nata para montar (debe estar bien fría)
- 1 yougur griego natural. Podéis usar cualquier otro
- 6 hojas de gelatina
- 100 g de azúcar
- una clara de huevo a temperatura ambiente
Para decorar
- Gajos de mandarina, virutas de chocolate, etc
ELABORACIÓN
- Mezclamos la galleta molida junto con el cacao y las nueces picadas. Añadimos la mantequilla en pomada. Integramos bien todo. Sabremos que está hecho cuando toda la galleta quede húmeda y con aspecto de migas.
- Forramos la base y un poco por las paredes del molde. La llevamos al horno que tendremos precalentado a 200 grados durante 7-8 minutos. Reservamos.
- Ponemos a remojo en agua fría las hojas de gelatina.
- Del zumo de mandarina, apartamos un poco y lo calentamos sin que llegue a hervir. Vamos añadiendo una a una las hojas de gelatina y las disolvemos bien. Añadimos el zumo restante.
- Montamos la nata con la mitad del azúcar. Para que monte bien tanto la nata como el recipiente deben estar muy fríos.
- Montamos la clara de huevo con un pellizco de sal. Cuando esté casi montada añadimos el azúcar restante y terminamos de montar.
- En un bol grande mezclamos el zumo y el yogur hasta que quede bien integrado. Luego, poco a poco vamos añadiendo la nata y movemos suavemente hasta que quede bien inegrado. Después añadimos el merengue y mezclamos bien pero con movimientos suaves. Finalmente agregamos la ralladura de mandarina. Yo también puse un poco de colorante puesto que la mezcla me quedó muy clarita.
- Vertemos la mezcla en el molde y lo dejamos enfriar un mínimo de 4 horas, aunque es mejor hacerlo de un día para otro.
- Una vez cuajada decorar al gusto.
No hay comentarios:
Publicar un comentario