PASTÍS DE NESPRES (Recepta de Cruz Bayarri)
Aprofitant que estem ja en temporada de nespres, vaig voler fer un pastís. Vaig estar mirant per internet i finalment vaig decidir inventar-me-la un poc. Resulta exquisida, un sabor dolç però suau.
INGREDIENTS (per a un motle de 20 cm)
Per a la base
- 15 galetes tipus Digestive
- 80 g de mantega
Per a la crema
- 600 g de nata per a muntar
- 250 g de formatge mascarpone
- 6 cullerades satisfetes de melmelada de nespra casolana
- 2 sobres de cuallada
Per a la cobertura
- 4-5 cullerades de melmelada de nespra casolana
- 2 fulles de gelatina
- Aigua
ELABORACIÓ
Triturar les galetes i afegir la mantega fosa, barrejar fins que quede amb una consistència d'arena. Abocar sobre la base del motle i anar pressionant, creant una capa uniforme (jo li vaig posar paper de forn a la base) i ficar mentre en la nevera.
Calfar a foc mitjà-suau la nata, el formatge, la melmelada i afegir els sobres de quallada fins que quede ben barrejat. Jo li vaig passar la batedora perquè no quedaren grumolls. Quan comence a bullir, apagar el foc i abocar sobre la galeta.
Hidratar la gelatina en aigua freda. Posar a calfar la melmelada juntament amb un poc d'aigua perquè es puga dissoldre millor, afegir la gelatina escorreguda i remoure fins que s'haja dissolt completament. Quan estiga temperat abocar sobre el pastís. Deixar en la nevera un mínim de 4 hores, encara que està millor d'un dia per a un altre.
Per a la quantitat de melmelada que vaig usar vaig posar 600 g de nespres (ja pelats i sense l'os) i 450 g de sucre.
Aprofitant que estem ja en temporada de nespres, vaig voler fer un pastís. Vaig estar mirant per internet i finalment vaig decidir inventar-me-la un poc. Resulta exquisida, un sabor dolç però suau.
INGREDIENTS (per a un motle de 20 cm)
Per a la base
- 15 galetes tipus Digestive
- 80 g de mantega
Per a la crema
- 600 g de nata per a muntar
- 250 g de formatge mascarpone
- 6 cullerades satisfetes de melmelada de nespra casolana
- 2 sobres de cuallada
Per a la cobertura
- 4-5 cullerades de melmelada de nespra casolana
- 2 fulles de gelatina
- Aigua
ELABORACIÓ
Triturar les galetes i afegir la mantega fosa, barrejar fins que quede amb una consistència d'arena. Abocar sobre la base del motle i anar pressionant, creant una capa uniforme (jo li vaig posar paper de forn a la base) i ficar mentre en la nevera.
Calfar a foc mitjà-suau la nata, el formatge, la melmelada i afegir els sobres de quallada fins que quede ben barrejat. Jo li vaig passar la batedora perquè no quedaren grumolls. Quan comence a bullir, apagar el foc i abocar sobre la galeta.
Hidratar la gelatina en aigua freda. Posar a calfar la melmelada juntament amb un poc d'aigua perquè es puga dissoldre millor, afegir la gelatina escorreguda i remoure fins que s'haja dissolt completament. Quan estiga temperat abocar sobre el pastís. Deixar en la nevera un mínim de 4 hores, encara que està millor d'un dia per a un altre.
Per a la quantitat de melmelada que vaig usar vaig posar 600 g de nespres (ja pelats i sense l'os) i 450 g de sucre.
TARTA DE NÍSPEROS (Receta de Cruz Bayarri)
Aprovechando que estamos ya en temporada de nísperos, quise hacer una tarta. Estuve mirando por internet y finalmente decidí inventármela un poco. Resulta exquisita, un sabor dulce pero suave.
INGREDIENTES (para un molde de 20 cm)
Para la base
- 15 galletas tipo Digestive
- 80 g de mantequilla
Para la crema
- 600 g de nata para montar
- 250 g de queso mascarpone
- 6 cucharadas colmadas de mermelada de níspero casera
- 2 sobres de cuajada
Para la cobertura
- 4-5 cucharadas de mermelada de níspero casera
- 2 hojas de gelatina
- Agua
ELABORACIÓN
Triturar las galletas y añadir la mantequilla fundida, mezclar hasta que quede con una consistencia de arena. Verter sobre la base del molde e ir presionando, creando una capa uniforme (yo le puse papel de horno a la base) y meter mientras en la nevera.
Calentar a fuego medio-suave la nata, el queso, la mermelada y añadir los sobres de cuajada hasta que quede bien mezclado. Yo le pasé la batidora para que no quedasen grumos. Cuando empiece a hervir, apagar el fuego y verter sobre la galleta.
Hidratar la gelatina en agua fría. Poner a calentar la mermelada junto con un poco de agua para que se pueda disolver mejor, añadir la gelatina escurrida y remover hasta que se haya disuelto completamente. Cuando esté templado verter sobre la tarta. Dejar en la nevera un mínimo de 4 horas, aunque está mejor de un día para otro.
Para la cantidad de mermelada que usé puse 600 g de nísperos (ya pelados y sin el hueso) y 450 g de azúcar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario