L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

domingo, 17 de abril de 2016






PASTÍS DE NESPRES (Recepta de Cruz Bayarri)

Aprofitant que estem ja en temporada de nespres, vaig voler fer un pastís. Vaig estar mirant per internet i finalment vaig decidir inventar-me-la un poc. Resulta exquisida, un sabor dolç però suau.

INGREDIENTS (per a un motle de 20 cm)
Per a la base
- 15 galetes tipus Digestive
- 80 g de mantega
Per a la crema
- 600 g de nata per a muntar
- 250 g de formatge mascarpone
- 6 cullerades satisfetes de melmelada de nespra casolana
- 2 sobres de cuallada
Per a la cobertura
- 4-5 cullerades de melmelada de nespra casolana
- 2 fulles de gelatina
- Aigua


ELABORACIÓ
Triturar les galetes i afegir la mantega fosa, barrejar fins que quede amb una consistència d'arena. Abocar sobre la base del motle i anar pressionant, creant una capa uniforme (jo li vaig posar paper de forn a la base) i ficar mentre en la nevera.
Calfar a foc mitjà-suau la nata, el formatge, la melmelada i afegir els sobres de quallada fins que quede ben barrejat. Jo li vaig passar la batedora perquè no quedaren grumolls. Quan comence a bullir, apagar el foc i abocar sobre la galeta.
Hidratar la gelatina en aigua freda. Posar a calfar la melmelada juntament amb un poc d'aigua perquè es puga dissoldre millor, afegir la gelatina escorreguda i remoure fins que s'haja dissolt completament. Quan estiga temperat abocar sobre el pastís. Deixar en la nevera un mínim de 4 hores, encara que està millor d'un dia per a un altre. 

Per a la quantitat de melmelada que vaig usar vaig posar 600 g de nespres (ja pelats i sense l'os) i 450 g de sucre.




TARTA DE NÍSPEROS (Receta de Cruz Bayarri)

Aprovechando que estamos ya en temporada de nísperos, quise hacer una tarta. Estuve mirando por internet y finalmente decidí inventármela un poco. Resulta exquisita, un sabor dulce pero suave.

INGREDIENTES (para un molde de 20 cm)
Para la base
- 15 galletas tipo Digestive
- 80 g de mantequilla
Para la crema
- 600 g de nata para montar
- 250 g de queso mascarpone
- 6 cucharadas colmadas de mermelada de níspero casera
- 2 sobres de cuajada
Para la cobertura
- 4-5 cucharadas de mermelada de níspero casera
- 2 hojas de gelatina
- Agua


ELABORACIÓN
Triturar las galletas y añadir la mantequilla fundida, mezclar hasta que quede con una consistencia de arena. Verter sobre la base del molde e ir presionando, creando una capa uniforme (yo le puse papel de horno a la base) y meter mientras en la nevera.
Calentar a fuego medio-suave la nata, el queso, la mermelada y añadir los sobres de cuajada hasta que quede bien mezclado. Yo le pasé la batidora para que no quedasen grumos. Cuando empiece a hervir, apagar el fuego y verter sobre la galleta.
Hidratar la gelatina en agua fría. Poner a calentar la mermelada junto con un poco de agua para que se pueda disolver mejor, añadir la gelatina escurrida y remover hasta que se haya disuelto completamente. Cuando esté templado verter sobre la tarta. Dejar en la nevera un mínimo de 4 horas, aunque está mejor de un día para otro. 

Para la cantidad de mermelada que usé puse 600 g de nísperos (ya pelados y sin el hueso) y 450 g de azúcar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario