L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

domingo, 31 de enero de 2016




ALL I PEBRE (Recepta de Cruz Bayarri)

INGREDIENTS
-1 quilo d'anguiles 
-1 got d'oli d'oliva que no estigua ple del tot 
-3 caps d'alls 
-1 cullerada gran de Pebre-Roig
- 2 o 3 guindilles (això al gust) 
- Creïlles 
- aigua

- ametles o pinyons (opcional)

PREPARACIÓ 
Es posa l'oli a escalfar, quan estiga ben calent s'aparta i es tiren els alls (xafats, sense pelar) per evitar que es cremen de seguida, quan baixe la temperatura es torna a posar al foc i quan estiguen sofregits es tira el pebre-roig, es remou i inmediatament s'afegeix un got d'aigua. Es trauen 2 o 3 alls i es posen a un morter. 
Quan comence a bollir, s'afegeixen les creïlles i les anguiles (ja netes i trossejades), es barreja i se li afegeix més aigua sense que arribe a cobrir la cassola del tot. És un plat que ha de tindre brou (caldo) però sense passar-se. Es posa la sal i la guindilla a foc viu uns 20-25 minuts. 
És important xascar les creïlles per a que el brou quede un poquet espés. Al finalitzar la cocció es piquen els alls que s'han tret al morter i s'afegeix un tros de creïlla ja cuita, es pica bé i s'afegeix al gisat (opcional: es poden posar un grapadet de pinyons o ametles).



ALL I PEBRE (Receta de Cruz Bayarri)

INGREDIENTES
-1 kilo de anguilas 
-1 vaso de aceite de oliva que no esté lleno del todo
-3 jefas de ajos 
-1 cucharada grande de pimentón dulce
- 2 o 3 guindillas (esto al gusto) 
- Patatas 
- agua
- almendras o piñones (opcional)

PREPARACIÓN 
Se pone el aceite a calentar, cuando esté muy caliente se aparta y se echan los ajos (chafados, sin pelar) para evitar que se queman enseguida, cuando bajo la temperatura se vuelve a poner al fuego y cuando estén sofritos se echa la pimienta-roja, se remueve e inmediatamente se añade un vaso de agua. Se sacan 2 ó 3 ajos y se ponen a un mortero. 
Cuando empiece a hervir, se añaden las patatas y las anguilas (ya limpias y troceadas), se mezcla y se le añade más agua sin que llegue a cubrir la cazuela del todo. Es un plato que tiene que tener caldo  pero sin pasarse. Se pone la sal y la guindilla a fuego vivo unos 20-25 minutos. 
Es importante chascar las patatas para que el caldo quede un poquito espeso. Al finalizar la cocción se pican los ajos que se han sacado al mortero y se añade un trozo de patata ya cocida, se pica bien y se añade al guiso (opcional: se pueden poner un puñadito de piñones o almendras).

No hay comentarios:

Publicar un comentario