L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

miércoles, 6 de enero de 2016


POLLO CAMPERO RELLENO DE JAMÓN, QUESO Y FRUTOS SECOS (Receta de Mercè Vilaplana Moltó)

INGREDIENTES (para 10 personas)
- 1 pollo campero (pedir que os lo deshuesen)
- 100 g de jamón serrano
- 100 g de jamón dulce
- 150 g queso semi en lonchas
- 6-7 ciruelas
- 6-7 orejones
- Un puñadito de pasas
- 50 g de piñones tostados
- Manteca de cerdo
- Sal y pimienta negra

ELABORACIÓN

Poner las lonchas de los dos jamones y del queso cubriendo el interior del pollo, previamente salpimentado. Encima repartir los frutos secos, pasas,orejones y ciruelas ablandados antes en agua caliente y los piñones tostados un poco. Enrollar el pollo presionando y luego atarlo con hilo de palomar o meterlo en una malla.


Precalentar el horno a 200º 10 min. Meter el pollo frotado por fuera con sal, pimienta y manteca de cerdo. Ir dorándolo por todos los lados y luego bajar el horno a 180º y durante 1h aprox ir dando vueltas y vigilando la cocción.
Según cada horno, a mí en total 1h y 1/2.



POLLASTRE CAMPERO FARCIT DE PERNIL, FORMATGE I FRUITA SECA (Recepta de Mercè Vilaplana Moltó)

INGREDIENTS (per a 10 persones)
- 1 pollastre campero (demanar que us ho desossen)
- 100 g de pernil serrà
- 100 g de pernil dolç
- 150 g formatge semi en rodanxes
- 6-7 prunes
- 6-7 orellanes
- Un grapaet de panses
- 50 g de pinyons torrats
- Llard de porc
- Sal i pebre negre

ELABORACIÓ
Posar les rodanxes dels dos pernils i del formatge cobrint l'interior del pollastre, prèviament salpebrat. Damunt repartir la fruita seca, panses, orellanes i prunes ablanits abans en aigua calenta i els pinyons torrats una mica. Enrotllar el pollastre pressionant i després lligar-ho amb fil de colomar o ficar-ho en una malla.

Precalfar el forn a 200º 10 min. Ficar el pollastre fregat per fora amb sal, pebre i llard de porc. Anar daurant-ho per tots els costats i després baixar el forn a 180º i durant 1h aprox anar donant voltes i vigilant la cocció.
Segons cada forn, a mi en total 1h i 1/2.

No hay comentarios:

Publicar un comentario