L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

jueves, 7 de enero de 2016

COCA DE CREÏLLA (Recepta de Cruz Bayarri)


Aquesta recepta és de la meua iaia, i volia compartir-la ja que queda molt bona i gens seca. Amb la quantitat d'ingredients que us pose us ix una coca bastant gran, si la voleu fer més xicoteta només heu de posar la meitat de quantitat.


INGREDIENTS
- 500 g de creïlla bullida
- 500 g de sucre
- 250 g d'ametla mòlta
- 6 ous
- La ralladura d'una llima
- 1 barra de carabassat (apróx. un quart)ELABORACIÓ
Bullir la creïlla  partint d' aigua freda, quan estiga s'ha reservar fins que haja refredat. En total ha d'haver-hi 500 g.
Una vegada freda la creïlla, xafar-la i afegir el carabassat (tallat en trossets), les gemmes dels ous, l'ametla, la ralladura de llima, i la meitat del sucre. Barrejar fins que quede ben integrat.
Muntar les clares a punt de neu amb l'altra meitat del sucre. Perquè munten ben les clares han d'estar a temperatura ambiente.
Afegir la merenga a la mescla anterior (i no a l'inrevés) amb moviments suaus.
Abocar sobre un motle amb paper de forn i greixat. 
Ficar al forn durant 20-30 minuts a 180 º (sense aire) o fins que estiga doradeta. En l'últim moment es pot deixar només el forn encès a dalt perquè s'acabe de torrar. Quan estiga freda decorar amb sucre glass.

COCA DE PATATA (Receta de Cruz Bayarri)

Esta receta es de mi abuela, y quería compartirla ya que queda muy buena y nada seca. Con la cantidad de ingredientes que os pongo os sale una coca bastante grande, si la queréis hacer más pequeña sólo tenéis que poner la mitad de cantidad.

INGREDIENTES
- 500 g de patata hervida
- 500 g de azúcar
- 250 g de almendra molida
- 6 huevos
- La ralladura de un limón
- 1 barra de calabazate (apróx. un cuarto)

ELABORACIÓN
Hervir la patata partiendo de agua fría, cuando esté hay que reservar hasta que haya enfriado. En total tiene que haber 500 g.
Una vez fría la patata, chafarla y añadir el calabazate (cortado en trocitos), las yemas de los huevos, la almendra, la ralladura de limón, y la mitad del azúcar. Mezclar hasta que quede bien integrado.
Montar las claras a punto de nieve con la otra mitad del azúcar. Para que monten bien las claras tienen que estar a temperatura ambiente.
Añadimos el merengue a la mezcla anterior (y no al revés) con movimientos suaves.
Vertemos sobre un molde con papel de horno y engrasado. 
Meter al horno durante 20-30 minutos a 180 º (sin aire) o hasta que esté doradita. En el último momento se puede dejar sólo el horno encendido arriba para que se termine de tostar. Cuando esté fría espolvorear con azúcar glass.

No hay comentarios:

Publicar un comentario