L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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martes, 19 de mayo de 2015



EMPERADOR CON SALSA DE NARANJA (Receta de Mari Carmen Navarro)

Ingredientes: 
- Emperador 
- Ajo
- Cebolla
- Puerro
- Naranjas
- Caldo de ave o fumet (esta lleva caldo de ave)
- Azúcar
- Harina
- Mantequilla

Preparación:
Se hace el emperador a la plancha y se arregla en la bandeja donde vayamos a servirlo.


Para elaborar la salsa:
-Se rehoga en mantequilla y aceite un poco de ajo, cebolla y puerro a fuego suave para que no coja color.
-Poner una o dos cucharadas de harina y rehogar para que se le vaya el sabor de crudo.
-Poner el zumo de las naranjas y un poco de caldo o fumet, agregar azúcar para quitar un poco la acidez de las naranjas.
No tiene que quedar demasiado espesa, que quede ligada y ya está.
-Extender la salsa por encima y decorar con unos gajos de naranja por encima, (esta lleva fresas pero si no tenéis da lo mismo), y perejil picado
Esta salsa se puede poner en el pescado o carne que más os guste, por ejemplo encima de unos filetes de pechuga a la plancha.

No puede ser mas fácil de preparar y os aseguro que es un plato de fiesta, estaba impresionante.




EMPERADOR AMB SALSA DE TARONJA (Recepta de Mari Carmen Navarro)

Ingredients: 
- Emperador 
- All
- Ceba
- Porro
- Taronges
- Brou d'au o fumet (aquesta porta brou d'au)
- Sucre
- Farina 
- Mantega

Preparació:
Es fa l'emperador a la planxa i s'arregla en la safata on anem a servir-ho.

Per a elaborar la salsa:
-S'ofega en mantega i oli una mica d'all, ceba i porro a foc suau perquè no agafe color.
-Posar una o dues cullerades de farina i ofegar perquè se li vaja el sabor de cru.
-Posar el suc de les taronges i una mica de brou o fumet, agregar sucre per a llevar una mica l'acidesa de les taronges.
No ha de quedar massa espessa, que quede lligada i ja està.
-Estendre la salsa per damunt i decorar amb uns grillons de taronja per damunt, (aquesta porta maduixes però si no teniu dóna el mateix), i julivert picat
Aquesta salsa es pot posar en el peix o carn que més us agrade, per exemple damunt d'uns filets de pit de pollastre a la planxa.

No pot ser mes fàcil de preparar i us assegure que és un plat de festa, estava impressionant.

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